Köp- och leveransvillkor

Outlösta paket

För outlösta paket eller vägran att mottaga leveransen debiteras samtliga fraktkostnader, samt hanteringskostnad för närvarande 350:- inklusive moms. MM Hunt & Forestry äger också rätt till ersättning för de utlägg som uppstår i form av kostnader för hantering och förvaring. Barn under 18 år måste inhämta förälders godkännande för att få handla på MM Hunt & Forestry.

 

Leveransvillkor

Normal leveranstid är cirka 1-3 dagar. Under högsäsong kan det ta längre tid.

Vi skickar beställningar med Postnord och DHL. Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget samt ansvarar ej för paket som av någon anleding skadas eller försvinner efter att fraktbolaget levererat försändelsen.

Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till postkontoret eller annan transportör och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till postens eller transportföretagets hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med posten eller transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss. Har du beställt och inte hämtar ut din försändelse innan det går i retur till oss (paket ca 1 mån., brev 14 dgr), så fakturerar vi dig 350 kr för vårt arbete med hantering av varorna.

Fraktkostnaden för en beställning debiteras efter den faktiska vikten - detta sker automatiskt i webbutiken och kostnaden för frakten redovisas i kassan. Prissättning sker efter postens och DHLs portotabell för brev och paket. 

Vid beställning i vår internetbutik sker leverans av din beställda vara med Posten till Ditt lokala postkontor eller företagspaket för ÅF kunder.

Som konsument har du alltid rätt att häva ditt köp innan vi levererar. Har ni betalat med Klarna så annulleras/återbetalas ert köp inom 30 dagar efter att ni meddelat oss att ni vill häva ert köp.

 

Ångerrätt/Reklamation

Returadressen står på ditt kvitto om du har handlat hos MM Hunt and Forestry AB. Observera att du måste skicka med kvittot, samtliga orginalhandlingar och samtliga tillbehör. Om du väljer att returnera produkten via Posten får du själv stå för returkostnaden, vi löser inte ut några paket mot postförskott.

Du som kund ansvarar för produkten fram tills den levererats till mmhunt.se så vår rekommendation är att använda spårbart paket och vid dyrare produkter även försäkring.

När vi mottagit reuren ska produkten vara i oanvänt skick och i oskadad originalförpackning samt innehålla alla dokument som ev bifogats.

Gäller returen en reklamation (fel på varan) står MM Hunt & Forestry för fraktkostnaden. Återbetalning sker via bank- eller postgiro.

Vi kommer att följa Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer i en eventuell tvist.

Vi följer lagen om distansavtal enligt Konsumentverkets rekommendationer. Du har enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda felfria varor utan att ange någon anledning. Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom fjorton (14) dagar från det att varan mottagits (gäller ej vid specialbeställda varor). Det är alltid garanti på de produkter du köper (1 år). Om man kan påvisa att det är fabrikationsfel på produkten får man alltid nya delar, däremot gäller inte garantin vid förslitningsskador. Du betalar själv returfrakten. För återbetalning - ange ditt postgiro-, bankgiro-, personkonto- eller bankkontonummer.

 

Priser

Priser på produkter kan justeras beroende på valuta kurser och våra leverantörers priser.

Om någon produkt på våran sida är fel prissatt har vi rätten att justera detta innan leverans, vi meddelar dock alltid kunden om detta och möjlighet att annulera ordern.

 

Betalningsalternativ

- Klarna Checkout

Efter identifiering och riskbedömning visar Klarna Checkout de betalningsalternativ som kan erbjudas dig. Vilket betalningsalternativ du än väljer så är Klarna eller någon av Klarnas samarbetspartners den som hanterar betalningstransaktionen medan själva köpet av varan eller tjänsten görs direkt av butiken. Produkt- eller tjänstespecifika frågor ska därför riktas direkt till butiken.

Aktuella betalningsalternativ som för närvarande kan komma att erbjudas genom Klarna Checkout är faktura, kontokredit, kortbetalning eller direktbetalning via bank. Faktura ligger som förvalt betalningsalternativ.
 

- Klarna Faktura
När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor.

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betalningstid - alltid 14 dagar
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen*
 • Ladda ner dina fakturor från klarna.se
 • Möjlighet till delbetalning

Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift om 50,00 kr samt dröjsmålsränta om 26.00 %. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte.

* Gäller ej för alla varor och tjänster, t ex. flygresor, evenemang och specialtillverkade varor.
 

- Klarna Konto
Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men Klarna konto är mer än så. Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp.

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura
 • Handla nu - betala i slutet av nästkommande månad
 • En aviavgift om 29 kr, oavsett antalet köp
 • Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång

Vid ett köp om 10000 kr med Klarna Konto basvillkor är uppläggningsavgiften 0 kr. Den gällande årsräntan är 19,90 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 29,22 %. Kreditköpspriset är 11458 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 955 kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid.

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per post.

Klarna kreditavtal: Allmänna villkor
Konsumentinformation: Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation 
Klarnas användarvillkor: Användarvillkor

- Faktura / Endast ÅF
Betalningsvillkor: 30 dagar netto. Dröjsmålsränta: 8% plus Riksbankens internbankränta räknat på årsbasis, dvs ca 1% per månad.

 

SMS-utskick

Det mobiltelefonnummer du anger i kassan kan komma att användas för SMS-avisering av leverans eller övrig kommunikation som rör din order.

 

Tvist

Eventuella tvister löses i första hand i diskussion med vår kundtjänst. Vi följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer och hänvisar i övrigt till Europeiska kommissionens verktyg för tvistlösning på nätet: http://ec.europa.eu/consumers/odr/

 

Returer och Reklamationer

Returadressen står på ditt kvitto om du har handlat på mmhunt.se. Observera att du måste skicka med kvittot, samtliga originalhandlingar och samtliga tillbehör. Returer p.g.a. fel köp eller ånger får kunden själv stå för returkostnaden. Fn mellan 69:- - 99:- och detta belopp kommer på din faktura via klarna.

Gäller returen en reklamation (fel på varan) står MM Hunt & Forestry AB för fraktkostnaden.

Återbetalning sker via KLARNA eller Bankkonto. Vi kommer att följa Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer i en eventuell tvist.

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL RETURSEDEL

 

Personuppgifter

När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter såsom namn, address och telefonnummer. I de fall du väljer att betala med kreditkort eller avbetalning måste du även ange ditt personnummer. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja våra åtaganden gentemot dig, se vår policy för personuppgiftshantering (GDPR) HÄR.

MM Hunt & Forestry AB kommer inte att lämna ut dina personuppgifter till tredje part. Om du vill ha vårt nyhetsbrev kommer vi att skicka information och produkterbjudanden till dig via e-post. Detta kan enkelt avbokas via aktuellt nyhetsbrev eller via kontakt med vår Kundservice. Enligt EU:s nya dataskyddsförordning, (General Data Protection Regulation – GDPR) har du rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta i så fall vår Kundservice.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Handla

Information

Moms visas: