MM Hunt and Forestry är importör av Köttkvarnar från Italienska Tre Spade samt BreCom i Norge.
Alla kvarnar har hög kvalitet och prestanda!
En rejäl kvarn är många jägares eller matlagares dröm.
Att kunna ta var på det egna köttet och få fin nymalen köttfärs.
Just att ta vara på viltet / kött har blivit allt mer populärt och bland det viktigaste är då en bra och pålitlig maskin som håller.
En viktig detalj som många ej tänker på då man använder en köttkvarn är att aldrig köra den torr.
Kör du kvarnen torr blir friktionen mellan kniv och hålskiva stor och kvarnhustet blir då snabbt varmt vilket gör att försen blir varm och det vill man undvika.
För att undvika detta bör man alltid hälla lite ( en halv matsked ) matolja , rapsolja i kvarnen då man startar den.
Lägg sen i köttet som ska malas i lagom stora bitar, gärna skurna i långsmala bitar och mata sen på med kött hela tiden så att skruven i kvarnen hela tiden kan jobba på.
Fettet i köttet gör nu att friktionen utebli mellan kniv och hålskiva.
När färsen slutar pressas ut stänger du av kvarnen för att en slita på kniv och hålskiva.
Vi har ett stort utbud av just köksmaskiner från Italienska Tre Spade, den vi säljer absolut mest av är TC-22 modellen.
Vi har även manuell köttkvarn TC-8, för dig som vill mala högrev direkt inför tillverkning av hamburgare
Många av våra kvarnar kan även förses med korvhorn för korvtillverkning.
// Magnus på mmhunt.se