En köttkvarn är ett oumbärligt verktyg för alla köksentusiaster som älskar att skapa egna kötträtter hemma. Med en köttkvarn kan du enkelt mala ditt eget kött till färs eller korv och få full kontroll över ingredienserna.
Med en köttkvarn kan du skapa hälsosamma och smakrika kötträtter direkt hemma i ditt kök. Utforska vårt sortiment av köttkvarnar online på mmhunt.se och upptäck möjligheterna med hemmamalat kött!
Alla kvarnar har hög kvalitet och prestanda!
En rejäl kvarn är många jägares eller matlagares dröm.
Att kunna ta var på det egna köttet och få fin nymalen köttfärs.
Just att ta vara på viltet / kött har blivit allt mer populärt och bland det viktigaste är då en bra och pålitlig maskin som håller.
En viktig detalj som många ej tänker på då man använder en köttkvarn är att aldrig köra den torr.
Kör du kvarnen torr blir friktionen mellan kniv och hålskiva stor och kvarnhustet blir då snabbt varmt vilket gör att försen blir varm och det vill man undvika.
För att undvika detta bör man alltid hälla lite ( en halv matsked ) matolja , rapsolja i kvarnen då man startar den.
Lägg sen i köttet som ska malas i lagom stora bitar, gärna skurna i långsmala bitar och mata sen på med kött hela tiden så att skruven i kvarnen hela tiden kan jobba på.
Fettet i köttet gör nu att friktionen utebli mellan kniv och hålskiva.
När färsen slutar pressas ut stänger du av kvarnen för att en slita på kniv och hålskiva.
// Magnus på mmhunt.se