Vandringsstavar

Vandringsstavar

Vandringsstavar

Vandringsstavar, eller trekkingstavar som det också kan kallas, bidrar till bättre stabilitet och gör vandringen/promenaden tryggare! Det blir lättare att hålla balansen och minskar påfrestningen på lederna eftersom det ger dig två ytterligare kontaktpunkter med marken utöver fötterna, på det viset fördelar också din vikt på fyra kontaktpunkter istället för två!
Genom att vandra med stavar kan du minska vikten på tex knäna med cirka 30 procent. 

Vandringsstavar kan du egentligen använda till alla typer av vandring, på asfalt, mark plan, upp- och nedförsbackar, vardagliga promenader mm. En del använder stavarna hela vägen, och en del kanske bara behöver stavarna som stöd i tex besvärliga upp- och nedförsbackar. Stavarna funkar utmärkt till alla olika behov!

Hur ställer jag in mina vandringsstavar?


Det är viktigt att du ställer in rätt längd på dina stavar, för att få bästa möjliga resultat. De flesta av vandringsstavar som du hittar hos oss har justerbar höjd på för att passa varje individ enskilt. 
Du vet att staven har rätt längd när den vilar lätt på marken och din armbåge är i nittio graders vinkel då du håller i handtaget. De flesta vandringsstavarna har ett ergonomiskt handtag som är lätt att greppa, och du ska hålla det med ett avslappnat grepp utan att krama åt. Med en handledsrem får du även extra stöd åt handen. 

I branta uppförsbackar kan du, om du har justerbara stavar, minska längden med 5–10 cm för att hålla balansen och öka dragkraften. På samma sätt kan du öka stavarnas längd i nedförsbackar för att få extra stöd.
Känn efter vad som kan passa dig bäst, utifrån terräng och behov!

// Emelie på mmhunt.se

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Handla

Information

Moms visas: