En riktig favorit i skogen

Första gången jag hörde ordet Kolbullar var jag skeptisk, vad är det och är det ens gott?

Men redan vid första tuggan var jag såld!

Kolbullar ska stekas över eld ute i naturen i en kolbullepanna och serveras med lingonsylt.

Numera har jag ofta kolbullesmet med mig i en 1,5 Liter PET flaska och se nlite tärnat fläsk och lingonsyld med mig då vi jagar eller framförallt jobbar i skog och mark.

Receptet är så enkelt:

Recept

( från sambons blogg goodthingsmyway )

300-400 g  tärnad bacon

 

7 dl vatten
7 dl vetemjöl
1 dl rågmjöl eller annan lite grövre mjöl
½ tsk salt

 

Blanda ihop allt till en smet (förutom baconen ).
Häll på petflaska som är enkel att ta med sig i skogen och hälla ur vid lägerelden.

 

Värm på en panna, t ex en speciell kolbullepanna. Använd ev lite smör för att smörja pannan lite. 
Häll på en dos baconträningar och låt fräsa tills de blir lite knapperstekta.
Slå sedan på en skvätt smet och vänd kolbullen när det börjar bli fin färg på undersidan. 
Vändstek och servera med ligonsylt.
 
 

 

Kolbullepannor, Jägarstekpannor, kaffekannor mm hitter ni under fritid/vildmark i vår shop

 

 

                                               

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Handla

Information

Moms visas: